Ny VD och utvecklingschef på TimeEdit

Johan Blomdahl (till höger) tar över VD-posten på TimeEdit AB efter Bengt Olvenmark och Erik Brännström (till vänster) blir utvecklingschef efter Manuel Alves-Martins.


I 25 år har grundarna Bengt Olvenmark och Manuel Alves-Martins drivit TimeEdit som nu alltså lämnar över sina poster när bolaget genomgår ett generationsskifte. “Det här är ett steg i helt rätt riktning. Erik och Johan har bevisat sin kompetens och vi har fullt förtroende att de kan ta bolaget till nästa nivå”, säger Bengt Olvenmark.

Vi tog en pratstund med Johan och Erik för att höra hur de ser på TimeEdit, framtiden och vilka utmaningar bolaget står inför.

 

Vad har du gjort innan på TimeEdit?

Johan: Jag har genom olika projekt och internships varit en del av TimeEdit-organisationen de senaste fem åren. Sedan drygt ett år tillbaka har jag jobbat här på heltid, framförallt med affärsutveckling. Successivt har jag tagit ett större operativt ansvar och att ta över som VD nu innebär inte en särskilt stor omväxling. Det har varit en långsiktig process.

Erik: Jag har jobbat på TimeEdit i drygt fyra år som utvecklare, och under den tiden har jag bland annat byggt SAML2-inloggningen till webben, vårt ärendehanteringssystem TimeEdit Support samt den nya webbaserade klienten. Under det senaste året har jag utöver rollen som utvecklare även varit produktägare, vilket inneburit ansvar för både det dagliga arbetet och för den långsiktiga planeringen. Sammantaget känns det som jag har fått väldigt bra förutsättningar för att kunna ta mig an den här utmaningen!

 

Vad tycker du är spännande med TimeEdit?

Erik: Att vi har en grymt bra produkt som förenklar livet för hundratusentals människor varje dag, men att vi trots det inte känner oss nöjda utan strävar efter att bli ännu bättre. Det är en härlig känsla att vara del av ett passionerat team som alla arbetar tillsammans mot en gemensam vision!

Johan: Jag håller med Erik. Det häftiga är att se skillnaden vi gör ute hos kund. Schemaläggaren får bättre överblick, universitetet sparar kostnader och studenten får en bättre service. Att träffa våra kunder och höra om hur TimeEdit förenklar deras vardag är otroligt motiverande.

 

Hur ser du på framtiden?

Erik: Vi arbetar just nu med att flytta alla våra tjänster till webben – vilket i sig är en spännande utmaning – men vi passar samtidigt på att tänka nytt för att se till att användarupplevelsen blir ännu bättre.

Dessutom står vi inför ett plattformsskifte, där vår fysiska hårdvara ska ersättas av virtuella servrar, vilket kommer innebära helt nya möjligheter för oss att möta kraftiga trafikökningar och expandera till nya marknader. Ur ett tekniskt perspektiv är dessa utmaningar jättespännande, och tillsammans med ett större fokus på resursbokning och schemaläggning så är jag övertygad om att vi går mot en lysande framtid!

Johan: Generellt sett går vi mot en ökad specialisering av molntjänster. Det är en utveckling som passar oss bra eftersom det öppnar för bolag med ett tydligt fokus. Vi gör en sak och vi gör det riktigt bra – och i framtiden ska vi fortsätta att leverera världens bästa resursbokningssystem. I en sådan miljö håller vi vår öppenhet som en cementstark princip, vi ska vara en central del i det ekosystem som finns hos våra kunder.

Ute på marknaden ser vi ett ökat intresse för att digitalisera skolverksamheten. 2016 var TimeEdits bästa år någonsin och vi är på god väg att överträffa det 2017. Vi växer på inhemska marknader samtidigt som vi bryter ny mark internationellt, det är en grymt häftig resa vi har påbörjat!

 

Kort om Erik Brännström

Utbildning: Civilingenjör i informationsteknik från Chalmers.

Tidigare arbetat på: Ericsson,  Duego och varit egenföretagare.

När jag får tid över till annat: Umgås jag med familjen och tittar på TV-serier

Favoritfunktion i TimeEdit: Beställningar

Kort om Johan Blomdahl

Utbildning: Studerat Corporate Finance på Lunds Universitet och Köpenhamns Handelshögskola. Utbytesstudier vid Hong Kong University of Science and Technology och Columbia University i New York.

Tidigare arbetat på: Google, McKinsey

När jag får tid över till annat: Reser. Mitt favoritresemål? Island var häftigt, riktigt vacker natur. Nästa resa blir till Yosemite, Kalifornien.

Favoritfunktion i TimeEdit:  Flexibiliteten. Förvisso ingen funktion i sig men utan tvekan TimeEdits häftigaste fördel.