Poddavsnitt 11: Arrangera och gå på konferenser

Fredrik pratar konferenser med Carl-Johan Kihlbom på Varvet, en digital byrå som sedan länge anordnat mycket uppskattade konferenser. Ett något ovanligt sidoprojekt, men ett som fler kanske borde ägna sig åt?

Vi pratar om varför man börjar arrangera konferenser och hur det går till, från att hitta bra talare till att skapa en bra helhetsupplevelse och varför man inte ska ha ett green room för talarna. Vi diskuterar också varför man ska gå på konferenser och vilka nyttor man får ut av dem. Spoiler: ofta är det inte att lära sig rena tekniska saker, och kanske inte ens det som presentationer handlar om.

Korta tips för deltagare: Åk på konferenser, kom gärna ur gruppen du eventuellt åkt med, och se inte konferensen som ett sätt att lära dig saker.

Lyssna här

Länkar

Under utveckling är en podd av och för utvecklare, skapad i soliga (nåja) Göteborg av oss som jobbar på TimeEdit. Vi vill väldigt gärna höra dina åsikter om det vi pratar om! Vi finns på Twitter som @uupodden och på Facebook som Under utveckling. Gillar du podden får du mer än gärna betygsätta oss i iTunes!